Najihah+Haris+Danisha+Qaireen : The diamonds of my eyes!!!

By: Edrina Abd Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 20-Jun-2007 05:02 Email | Share | | Bookmark
Najihah yg suka posing

 
 
 
View all 7 photos...
Najihah ni memang suka kalau ada org amik gambar dia.. kadang2 dia suruh mama snap ..pas tu macam2 gaya la keluar.


Friday, 15-Jun-2007 01:07 Email | Share | | Bookmark
Danisha dah 1 bulan

 
 
 
View all 26 photos...


Hari ni danisha dah masuk 35 hari.. tak lama lagiks habis pantang..yahoos.. pas tu 9/7 masuk kejer huhuhuh tak bestnya. Masa lahir berat danisha cuma 2.97kg..ari tu timbang dah naik 4.08kg.
Danisha ni minum susu badan sepenuhnya sebab dia tak nak susu formula..pandai lak tu dia luahkan balik susu tu.. lepas ni pegi kejer kena perah banyak2 la simpan dlm peti sejuk. Danisha ni baby yg baik.. tak banyak ragam.. nangis bila lapar & berak jer...mintak suruh cuci cepat eheheh.


Najihah sayang sangat kat adik dia ni. Asyik nak kiss jer sampai adik tu naik rimas
Asyik tanya mama bila dia boleh dukung baby..aiyo bahaya ni kena tgk2 takut tetiba dia pi angkat lak


Haris pulak memula risau jugak takut dia jealous..pasal dia tersangat la manjanya dengan mama.. tapi rupa2nya bila dah ada baby ni dia pandai bawak diri.. may be sebab dia lelaki kot.. kalau baby nangis cepat2 panggil mama suruh amik baby 'mama! baby!' Dan dia tak usik pun baby.. takut jugak kan dia pi cocok mata ker etc

Mama pun dah sihat...ari tu pi scan rahim dah kecut & kembali ke size normal


Wednesday, 23-May-2007 04:27 Email | Share | | Bookmark
Born May 10th 2007 @ 6:15PM

Danisha - 1 day old
1 week
 
View all 9 photos...
Hi All,

I am glad to announce and share with you my latest joy in my life.
Please meet my new baby girl!!! Nur Dina Danisha - Cahaya Agama yg Berpengetahuan.




Cun tak? ekekekke

-Ed-

p/s: Ed masih belum berkesempatan utk round2 fp mommies semua..thanks for all the wishes. Insyaallah nanti kelapangan ed akan round2 fp mommies yer


Friday, 2-Mar-2007 02:32 Email | Share | | Bookmark
Saya telah di Tagged

First of all, Thanks to Olie & Nim for tagging me .

Lama jugak la ed dok pikir apa yg pelik pada diriku ini.. jenuh tau.. dok tgh
masak pikir.. nak tido pun pikir..tengah kat bilik termenung pun pikir.. hahhaa
akhirnya dapat jugak.. so ini lah dia kepelikan2 yg ada pada diri ku ini ..err.. tak tau la benda2 ni pelik ker tak :

1. Ed simpan bantal busuk kecik yg mak ed buat sejak lahir tu sampai besar, pasal tidur mesti nak gentel hujung bantal tu kalau tak tak boleh nak tido, masuk sekolah asrama bawak sampai universiti sampai la dah kejer..still tido ngan bantal busuk tu pernah dulu masa kat mrsm, geng2 ed sorok bantal busuk tu semata2 nak kenakan ed geram betul tau.. ..ed buang bantal busuk tu hanya selepas dah kahwin ngan my hubby itu pun selepas sebulan kawin.. memula tu memang susah sangat nak tido.. asyik teringat2 kat bantal busuk tu .. pelik sungguh kan... so la ni kalau tgk haris la kot macam nak mewarisi tabiat bantal busuk ed ni..mana2 pegi mesti bawak bantal busuk ehehhee

2. Ed susah nak gemuk.. makan banyak macamana pun tetap tak gemuk..tengah pregnant ni pun
badan ed tak naik.. yg naik cuma perut ajer..kaki, tangan, muka etc maintain kurus & kecik jer
hahhaa.. masa belum kahwin dulu siap makan susu utk weight gain tu tapi maintain kurus macam tu jugak.. Makan tok sah cakap la.. memang asyik makan jer.. dah ramai org yg tegur ed kata
suka tengok ed makan, berselera, nampak macam makanan tu sedap sangat..kekadang tu
kat opis ni time lunch ngan dorang sanggup tunggu ed pilih lauk apa dulu pasal
dorang kata lauk yg ed pilih nampak sedap hahhaha.. kekadang dorang akan beli lauk
yang dorang tengok ed makan hari sebelum tu.. memang dorang cakap cukup suka..aa tengok ed
makan hahhaha.. pelik sungguh kan..

3. Ed senstitif dengan bau & asap rokok.. hidung ed memang tak tahan bila bau org yg lepas merokok atau bau rokok.. cam kat opis ni, dorang suka ramai2 pi merokok kat laur pas tu bila dorang masuk opis bila ed terbau jer, mula la hidung ed pedih & gatal2..kadang2 sampai jadik selsema.. memang tak tahan sungguh la.. nasib baik ayah ed, pak mentua, hubby & adik-beradik ed tak merokok.. mungkin jugak sebab ed dibesarkan dlm keadaan tak der yg merokok tu yg jadik tak tahan tu kot.. memang tak suka sangat bau rokok yg busuk tu... bekas abu rokok kalau ada atas meja makan kalau kat restoran2 tu pun ed akan suruh pekerja kat situ ubah ke tempat lain.

4. Masa kecik2 ed ada asthma yg teruk, tiap2 bulan mesti kena lelah punya lah..tak leh sejuk sikit, minuman yg sejuk2 pun tak leh amik, kalau minum gak mula la start demam & lelah.. masuk sukan jauh sekali.. mak ed citer ada satu kali tu ed masuk sukan tiup belon masa ed darjah satu, mak ed kata sian tgk ed tiup belon pun tak larat .. kecik ajer belon ed tak besar2 kalau masuk lumba lari tu, ed mesti dapat tempat paling corot ... tapi waktu ed darjah 6, arwah nenek bawak balik hati unta dr mekah.. nenek ed bakar hati unta tu, pas tu perah air ker camana ntah.. kasik ed minum pasal dia kata tu ubat utk lelah.. susah jugak la dorang ligan ed nak paksa
ed minum air tu.. .. memang tak sedap sangat.. tapi last2 minum jugak sikit.. masuk form 1 kat mrsm, ada merentas desa, semua org kena masuk termasuk la ed.. ed pun lari la.. tup2 ed menang tempat pertama ok! tak pernah seumur hidup ed menang dlm sukan tau.. memang tak caya jer rasa masa tu pas tu kakak2 senior terus suruh masuk acara 800M .. ed menang jugak.. pecah rekod lagi tu.. agaknya dah dapat power unta tu kot a... alhamdulillah sejak tu
pun asthma ed hilang.. ed pun dah active sukan balapan sampai peringkat negeri melaka tau

5. Ed tak pernah ada boyfriend atau melalui cinta monyet etc..kira husband ed tu la sorang kekasih awal & akhir ku ahaks. .
Ed dulu ala2 tomboy sampai hubby masa kat matriks dulu panggil ed awek grunge hahhaha... pas tu ada ker dia kata ed & the gang tu gangster jamban.. hahhaha tak patut betul tau. . lama jugak hubby dok ngorat ed, 2 tahun kat matriks ed tak layan tapi org cakap jgn benci sangat nanti bertukar jadik sayang.. so akhirnya dia menjadi suami ku kini .. dan kira husband ed
jugak la yg berjaya memperempuan kan ed seperti sekarang

6. Ed tak ada dan tak pernah ada kad kredit. Ed ni sangat boros.. memang sangat suka shopping dan pantang nampak benda, kalau ada duit kat tangan mesti nak beli.. oleh kerana tabiat shopping ed yg tak terkawal maka hubby ed melarang sama sekali ed pakai kad kredit.. dia kata kalau ed ada kad kredit bahaya.. habis la .. sebab, tak ada kad kredit pun tabiat tu tak terkawal camana la agaknya kalau ada

so turn ed pulak nak tag org.. hmm.. sapa yerk ...

1.) Yana/Mama Azhad -> http://yusoffshah.fotopages.com
2.) Elin/Mama Natrah & Akin --> http://natraikin.fotopages.com
3.) Sya/Mama Syahmi Afham --> http://syarezan.fotopages.com
4.) Nor/ Mummy Effirul Hafiy --> http://azil.fotopages.com/
5.) Awe --> http://awakhuzailah.fotopages.com/
6.) Ezzah --> http://familyizam.fotopages.com/

fuhh..lega..

....people who are tagged should write a blog post of 6 weird things about them as well as state this rule clearly.In the end, you need to choose 6 people to be tagged.Don't forget to leave a comment that says'you are tagged" in their comments and tell them to read your blog.





Monday, 5-Feb-2007 04:58 Email | Share | | Bookmark
Updates

Ok mama jihah dah ready
Mana la van ni mama
ish lambat la..mama tepon la dia
View all 15 photos...
Najihah dah gi school kat smart reader puncak alam. Mama daftar jihah smart mandarin program sekali. Mama & jihah sama excited hahhaa..
Tapi rasanya mama yg terlebih excited sebab malam tu mama yg susah tido and pagi2 mama yg sakit perut pasal darah gemuruh . Najihah lak sejak register dia kat situ kehulu kehilir bawak beg. Baju tu asyik pakai bukak..pakai bukak..jenuh mama sorok dlm almari.


Ok mama jihah dah ready..

7.00AM
Mama kejut jihah.. jihah cakap 'jihah ngantuk lagi la mama'. pas tu mama ckp 'eh, bukan jihah nak gi school ker?'..pas tu jihah agaknya baru teringat terus bukak mata 'oh ya la..jihah nak pi school la mama'. Masa mandikan dia siap boleh cakap 'oooo...segarnyaaa mama' hahhaaa.. lawak la jihah ni.
Lepas mandi jihah breakfast. Mama masak mee goreng tapi jihah tak mau makan.. dia makan honey star ngan susu jer.. itu pun sikit jer.. 'Jihah kenyang la mama'.. agaknya excited nak gi school kot..hahhaa..

8.00AM
Tunggu van smart reader datang.. lama jugak jihah tunggu..sian dia..rupa2nya van tu salah masuk jalan.
Babah tepon dari opis cakap ngan jihah. Atuk yg tgh jogging pun tepon jihah. Tok Ba kat kelantan pun tepon jugak..wah semua org excited

8.35AM..van pun sampai.. jihah seronok sangat pasal dlm van tu ramai kawan2.. senyum jer dia lambai mama 'babai mama'.

9.00AM
Mama rasa sunyi jihah tak ada.. haris lak belum bangun.. tetiba mama yg rindu kat jihah

1.30PM
Jihah selamat sampai rumah . Jihah tak henti2 bercerita.
Mama tepon babah, atuk & tok ba


hensem tak saya?


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net