Najihah+Haris+Danisha+Qaireen : The diamonds of my eyes!!!

By: Edrina Abd Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 25-Mar-2008 07:11 Email | Share | | Bookmark
Danisha@10mos



Some of Danisha's milestone@10mos :


1.) Suka sangat pi merangkak kat cabinet tv pas tu berdiri kat situ...tgk tv...abg haris mesti bising pasal kacau dia nak tgk tv ...bising mulut haris yg pelat tu..mama...cica..mama..cica..ekekekeke

2.) Dah tahu kegunaan benda2..kalau nampak kasut dia cepat2 dia pi merangkak amik pas tu sua kat kaki dia..kunun2 nak pakai sendiri la tu...hahaha..kalau jumpa sikat rambut..dia pegang pas tu letak kat rambut dgn gaya ala2 tgh sikat rambut...walaupun kdg2 pegang sikat terbalik hahahha..kalau jumpa seluar..dia terus amik pas tu sua kat kaki dia kunun2 nak pakai sendiri jugak...

3.) Dah pandai geram... kalau dia geram contoh nak pakai kasut sendiri tapi tak berjaya pakai mula la dia buat bunyi2an macam harimau mengaum tu tau...ngrr...ngrr...hahahaha lawak sangat tau..

4.) Dah start ajuk2 apa org cakap

5.) kalau mama nyanyi twinkle-twinkle little start, dia pun sama tutup bukak gengaman tangan sambil mulut bising ta ta ta ta ta ta...ikut irama mama nyanyi..kunun2 tgh nyanyi sama la tu
Cam tu jugak kalau nyanyi tepuk amai2.

6.) Kalau mama babab sikit tangan dia konon2 nak marah dia la tu, dia pun babab mama balik..adoi la anak mama ni...sambil sengih2 nak ajak org gurau la tu

7.) Sangat susah nak tido malam...bergolek2..berguling2 sampai dia dapat carik position yg sesuai baru la buleh lena ..ikut sapa ntah ni..mama ngan babah ni letak kepala jer mesti terus gone hahahhaa..

oh ya..danisha ada nama manja babah dia kasik tau..tau apa..tauhu lembik ekekeke...pasal danisha ni gebu sangat

to be continued...

p/s: gambar blur sebab guna camera phone


Saturday, 15-Mar-2008 16:05 Email | Share | | Bookmark
Pics@Aquaria

Ni 2nd time pi aquaria.. first time pegi dulu masa dia mula2 bukak...since najihah & haris dok sibuk nak tgk ikan kan..so layaannn...
























Saturday, 15-Mar-2008 13:56 Email | Share | | Bookmark
My 3 little Angels

 
 
 
View all 6 photos...
Anak2 ku sayang...mama sayang kamu..


makin cheeky & makin suka memunggah purse & handbag mama


Lasak tapi menghiburkan hati mama & babah


Najihah, Haris & Danisha bergurau senda


Kasih kakak, abang & adik


Abg haris yg sentiasa penuh dgn imaginasi


Sayang menyayangi


Monday, 3-Mar-2008 04:56 Email | Share | | Bookmark
Updates

 

Danisha@9mos
- Dah boleh merangkak dengan laju & jayanya
- Dah boleh duduk dengan sendiri
- Dah start nak panjat2 kat tepi katil/dinding/kabinet/sofa etc
- Dah pandai babai.. kalau kita kata babai..dia pun lambai2 tangan sambil sebut tatatatatata
- Dah pandai tepuk tangan..kalau kita nyanyi tepuk amai2 dia pun sama tepuk
- Dah pandai hisap air guna straw
- Bubur nasik tak payah blend dulu dah sebab danisha dah pandai kunyah.
- Pantang tgk org tepon, dia pun nak cakap sama...bising mulut dia kat belekang tegur kita...'ey..ey..ey..ey...' hihihihi cute jer bunyi..nak bagitau dia nak cakap sama la tu ekekee
- Dah pandai gurau...main cak..cak... kalau babah dukung dia pas tu mama nyorok belakang babah pas tu main nyorok2 & cak2 ngan dia dia pun ikut sama ekekeke..cute giler especially bila dia julur kepala dia kekiri/ kekanan sambil sebut..'tak' ekekek org sebut cak dia sebut tak ekekeke...cute giler.
-Gigi atas dah nampak sikit macam nak kuar... danisha la ni suka main gigi dia tu...digesel2nya 2 batang gigi bawah tu ngan gigi yg baru nak kuar kat atas tu sampai bunyi kruk..krak..eee..budak ni...sampai meleleh2 air liur la

Haris (3 tahun, 9 bulan)
- Dah start cakap & masih pelat yg amat ekekee contoh akut = biskut, atash = atas, akap= cakap,
asik=nasi, obot = robot, cica = danisha ekekeke etc. cuma transformers jer haris leh sebut dgn betul.. tak pelat pun bila sebut transformers
- Agak memberontak sekarang sebab lately ni mama & babah selalu balik lambat. Pagi pukul 6 kami dah kuar rumah. solat pun kat tol petronas. sebab mama masuk kejer kul 7 pagi. Masa ni haris masih tidur. pas tu malam pulak sampai umah..haris pun dah tido balik. So haris tak tengok muka mama & babah dia, tu yg dia merajuk sakan tu. Insyaallah minggu ni mama balik awal ye sayang. Minggu lepas kelam kabut sikit tak leh nak balik awal pasal mak su ed (adik mama) masuk wad kat spital serdang pasal denggi. Tu yg petang jer after office hour terus pi tgk dia..bila balik puncak alam dah malam.

Najihah (5 tahun, 7 bulan)
- Dua batang gigi susu najihah kat atas dah tanggal..ekekeke rongak kat depan la anak dara mama la ni.
- Najihah terpilih utk mewakili smartreader dlm konsert amal diraja pada 26 March ni kat One world hotel. Menari depan Agung & Permaisuri. La ni dok giat praktis...petang kul 2.30 pegi school balik praktis sampai kul 6 petang baru balik umah. Ari tu badan dah nak berisi tapi bila hari2 dok menari ni, slim balik badan dia. Kecik2 ni mama & babah izinkan lah najihah menari bagai yer.. pasal kecik lagiks kan. Lagipun utk perkembangan sahsiah & self esteem dia ajer. Besar nanti tak leh dah lah yer sayang .
- Keputusan periksa najihah sentiasa cemerlang. Semua markah 90 keatas. Teacher dia pun puji jihah. Katanya najihah ni sangat cepat tangkap. She is a bright girl. Alhamdulillah. Semoga najihah terus cemerlang.

Mama
- Utk pengetahuan semua mama dah tak kejer dengan HP lagiks. Company lama mama counter offer sebab tak dapat carik pengganti mama selepas 3 bulan mama meninggalkan company ekekeke... Alhamdulillah. Mama accept offer sebab company sanggup bayar apa yg mama mintak & kejer lebih rileks berbanding HP. Kat HP mama sangat busy...sebab mama support ericsson based kat sweden & General Motors. Ericsson ada 300+ databases, GM ada 400+ databases. Hari2 ada problem & every weekend kena kejer kalau on standby.16 hours sabtu & ahad. Sampai tak der masa ngan family. So mama sangat happy bila company lama counter offer ekekeke... la ni boleh lah bergiat cargas update fp semula ekekekeke.
- Hujung bulan 3 nanti mama akan ke singapore utk sync workshop..kali ni ada team building kat Pulau Ubin.
- Pas tu Bulan 7 nanti mama akan ke US lagiks utk perform Disaster Recovery Test kat Sunguard Disaster Recovery Center, Philadelphia...yeehaaa...shopping time ekekeke

Babah
- 13 February hari tu, babah genap berusia 33 Tahun.. Selamat Hari Jadi babah !
Rasanya tahun ni babah dapat hadiah paling bermakna buat diri babah kan? Babah telah dapat offer baru kat big company sebagai 'Assisstant Vice President, HR & Admin'. Alhamdulillah...kami semua sangat happy & teruja. Sebagai AVP babah dapat macam2 perks termasuk elaun rumah, car maintenance allowance, fuel card infinity lagiks & paling best gaji 5 figure. Syukur kepada Allah...alhamdulillah.. Semoga babah terus cemerlang dlm kerjaya babah. VP tu sangat impressed ngan babah yg banyak pengalaman dlm BSC, PMO, BPA & babah pernah setup call center masa kat scope international dulu. Kami semua tak sangka babah dapat jawatan tu sebab babah cuma apply position HR Senior Manager..sekali dapat AVP. Kami semua sangat bangga dengan babah. Tapi disebalik berita gembira ni semua ada jugak berita yg menyedihkan. Babah telah kehilangan seorg bapa saudara kesayangan yg telah meninggal dunia sebab serangan jantung. Kami semua sangat merasai kehilangan Pak Mok. Pak Mok ni sangat rapat dengan family babah sebab dia adik kedua bongsu atuk...beza umur ngan atuk pun jauh..dulu masa pak mok sekolah menengah, pak mok dok tinggal ngan family babah. So bila Pak Mok dah tak der, atuk bagaikan kehilangan sorang anak lelaki dia.. kami semua rindu kat Pak Mok. Pak Mok meninggalkan sorang balu & anak perempuan yg berusia 13 tahun. Semoga roh Pak Mok dicucuri rahmat.

Fuh sekali sekala update banyak pulak nak citer kan ekekek..ok lah mama akan upload gambar later...daaa..


Saturday, 2-Feb-2008 15:22 Email | Share | | Bookmark
Update on Najihah & Haris

Huh...ala2 model gitu :-)
Dah kurus kan jihah ni
 
View all 18 photos...


Najihah
~ Dah pandai membaca dengan jayanya
~ Dah makin slim... sian dia may be penat pagi2 bangun awal nak pi school...mama & babah suka jihah debod..tapi jihah suka kurus..dia kata kurus la lawa mama ...apa2 la sayang asalkan anak mama ni sihat & ceria selalu
~ Hantu online games... kalau mama tak standby, laptop mama dr pagi sampai malam dia je la yg dok pulun main... tapi kalau mama on standby tak leh la pasal tetiba jer mama akan dapat call..system itu ..ini..down..bla..bla..sev 1 issue..bla2..bla2...
~ Dua batang gigi susu bawah najihah dah tercabut dan diganti dengan 2 gigi kekal


Haris
~ Haris ni kan lambat sikit nak cakap...alhamdulillah la ni haris dah start cakap..tapi pelat yg amat
~ Walaupun haris ni lambat cakap tapi memory & motor skill dia memang mengagumkan..
Babah kata haris ni ada photographic memory..bayangkan haris boleh siapkan jigsaw puzzle transformers tu sorang2...kalau kita yg dewasa ni pun mesti pilih2..siapkan yg tepi dulukan pas tu pilih2 yg sama color etc tapi haris tak..apa yg dia pegang kat tangan teerus dia letak..kalau benda tu kat tengah2...dia boleh ngan selamba letak kat situ..betul pulak tu..memang tajam sangat ingatan dia..


~ Haris sangat obses pada robot/transformers..
~ Haris sangat pandai buat macam2 bentuk robot yg cangih2 ngan lego dia...mama cukup kagum bile haris boleh buat macam2 bentuk robot ngan lego dia tu... siap ada pistol etc...pas tu dia leh tunjuk kat mama , dia tukar lego tu...robot tu dah jadi pistol pulak ..mama memang tabik spring la pada haris yg kreatif ni...babah kata haris ni boleh jadiks arkitek bila dah besar nanti.
~ Haris suka lukis robot... dia buat bulat2 jer lama2 bulat2 tu membentuk robot...
~ Haris dah pandai color... kalau dulu spiderman tu cuma satu color & main conteng2 jer..la ni dah pakai 2,3 warna & dah tak der kuar2 lagi dah.



[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net