Najihah+Haris+Danisha+Qaireen : The diamonds of my eyes!!!

By: Edrina Abd Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 1-Feb-2008 10:52 Email | Share | | Bookmark
Danisha@8mos

Danisha pakai baju kelawar...baju k.jihah dulu ni
 
masa ni tgh x leh angkat bontot lagisk..tgh giat praktis ni ekek
View all 18 photos...
Danisha's milestone:

~ Dah boleh angkat bontot..tengah berusaha sedaya upaya utk merangkak tapi tiap kali cuba merangkak mesti kebelakang ekekeke...salah gear la sayang...gear undur la pulok ekekeke
~ 2 batang gigi kat bawah dah kuar sepenuhnya
~ Dah pandai ajuk2 cakap org... kalau mama cakap tetetetete...dia pun ikut tetetetete..kalau sebut tatatatatatata...dia pun ikut tatatatatata..
~ Kalau lapar mula la menjerit2 sambil sebut nennenenenenen
~ Pandai sebut mama
~ Masa umur 8 bulan ni jugak Danisha pertama kali kena selsema & batuk...may be sebab kami semua satu family dah demam selepas pi main air kat Shah Alam water park tu . Alhamdulillah Danisha, Najihah, Haris & Babah semua dah sihat..tinggal mama jer yg masih dok sok sek sok sek hidung ni...Babah kata antibodi mama ni tak kuat? hmm..ye kot..pasal selalunya mama ler yg paling lama demam / paling lama nak sembuh..
~ Pada usia ni jugak pertama kali Danisha jatuh katil...huhuhuhu...selalunya Danisha tido dlm baby cot..tapi ada satu kali ahad tu mama tak sihat..Danisha dah bangun pagi..mama angkat naik atas katil mama...mama tepuk2 ingat dia dah tido..sekali bila mama dah tersedar mama dengar bunyi gedebuk diikuti sora Danisha yg melalak tu huhuhuuu...nyesal sungguh bawak dia tido atas katil..nasib baik x der apa2..x der benjol2.... Lepas tu mama dah tak berani bawak Danisha tido atas katil...mama tidokan Danisha atas toto dulu sama ngan kakak najihah & haris..bila dia dah lena baru mama angkat masuk baby cot
~ Suka tengok tv...kalau tgk tv mak ai..khusyuk yg amat...
~ Kalau dah boring dok dlm bumbo dia tu...mula la dia menjerit2.. nyaring giler sora..cam nak test sora jer...ekekekke
~ Pantang nampak mama pakai tudung mula la dok serba tak kena dia tu... nak ikut la tu ekekeke
~ Tak suka pada org yg tak dikenali..kalau sesapa yg tak kenal dia amik..mula la muka mencebik..kalau mama atau babah atau kakak aisyah x amik jugak mula la melalak cam kena pukul jerk..ekekeke
~ Pantang kalau apa2 barang yg dia tgh pegang kita amik..dia akan melalak macam budak kesakitan kena pukul huhuhuhu...\""""
~ Gelak terkekek..kekek kalau tgk kakak najihah / abg haris buat lawak..cam paham jerk
~ Sangat suka makan... bubur nasik satu mangkuk habis tiap kali makan.. 2 kali sehari, pagi & petang mesti makan..pagi2 kakak aisyah dah masak kan bubur utk Danisha..mama suruh bubuh carrot/brokoli/kentang+ayam/ikan bilis..pas tu blend kasik hancur..memang berselera danisha makan..
~ Tapi kalau tak der apa2 Danisha ni memang budak baik dan senang jaga..memang tak banyak ragam...suka buat hal sendiri

nota kaki:
semua gambar2 ini diambik guna hp mama..sebab tu banyak yg blur










Wednesday, 2-Jan-2008 06:02 Email | Share | | Bookmark
A warm welcome to 2008

SELECT happiness, prosperity FROM life WHERE year >= 2007 ;

UPDATE life SET failure_flag = 'NO' , success_flag = 'YES';

INSERT INTO life VALUES ('friends','dreams','success','glory','all gud things in life ….. ') ;

DELETE sorrows, bad_habits, tensions, allBadThings FROM life ;

GRANT smile TO all ;

REVOKE enemity FROM all;

ALTER TABLE life ADD dreams CHAR(INFINITY);


Have a very good Year !!!


Sunday, 9-Dec-2007 14:50 Email | Share | | Bookmark
Mama sudah semakin tua :-)

bergambar kat tesco..testing camera hp baru mama ekekeke
mama suka sangat...stylish kan..
model terbaru di pasaran..poyo jer mama ni ekekek
View all 4 photos...
g

9 Disember yg lalu mama genap berusia 32 tahun.. semoga Allah mengurniakan kekuatan kepada mama untuk merealisasikan impian mama utk menjadi seorg muslimah yg berjaya dunia & akhirat..menjadi isteri yg solehah, ibu yg baik utk anak2 mama & pekerja yg berdedikasi & tekun..caiyuk2...


Thanks to babah for the lovely present.. toche2..i love u so much..muaahs muahs..


Sunday, 25-Nov-2007 19:21 Email | Share | | Bookmark
Hari Tok Ba & Mak Tok Berangkat ke Mekah

 
 
 
View all 24 photos...
Tarikh: 25 Nov 2007 (Ahad)
Masa: 10.00 malam
Tempat: Kelana Jaya

Bersama ayahanda tercinta


Semoga tok ba & mak tok selamat pergi & kembali...dan semoga mendapat haji yg mabrur..insyaallah..aamiiin..


Saturday, 24-Nov-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Najihah's First Concert

 
 
 
View all 50 photos...
Konsert pertama Najihah.
Venue: Auditorium, Securities Commission, Bukit Kiara
Date : 24 Nov 2007 (Saturday)









Mama & Babah tak sangka anak mama ni sangat pandai menari..sungguh cantik & gemalai gerak tubuh najihah.. . Mama & Babah punya la gembira hari tu tgk najihah perform atas pentas tu..rasa sangat pantas sungguh masa berlalu..







Najihah pakai baju pink. Comel . Memula najihah dok belakang sekali sebab najihah walaupun 5 tahun tapi badan besar & tinggi so kena dok belakang, sekali tu tetiba jer najihah lead dok paling depan sebab may be najihah punya lenggok tarian paling gemalai.(ni mama puji bukan sebab najihah anak mama, tapi memang betul najihah pandai & cantik menari, teacher dia pun cakap macam tu).mama tak sempat nak snap gambar banyak masa najihah menari sebab mama dok busy amik video sebab nak tunjuk kat wan, atuk, mak tok & tok ba..sayang hanya mama dan babah jer boleh masuk kalau tak mau segerombolan serbu dewan tu

p/s:
Mama sekarang akan jarang berfp & update fp sebab sejak pindah kejer baru mama tersangat busy. Insyaallah kalau ada masa terluang saja mama akan update. Minta maaf juga pada member2 fp yg tak jemu2 mengunjungi fp mama..insyaallah kalau ada masa mama akan jenguk fp2 mommies semua.. Dikesempatan ni jugak mama nak ucapkan tahniah pada Zully di atas kelahiran puteri yg tersangat la comelnya itu. Alhamdulillah kan Zully semua selamat. Ed dah curi2 jugak ari tu dr opis jenguk fp zully pasal nak sangat tengok baby nuha. tapi ed tak sempat nak tinggalkan komen. Ed order stokin tu utk baby nuha tau!


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net