Najihah+Haris+Danisha+Qaireen : The diamonds of my eyes!!!

By: Edrina Abd Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Aug-2007 11:31 Email | Share | | Bookmark
Danisha budak debod

danisha debod
 
 
View all 11 photos...


ihihihihi...mama tersangat la happynyer sebab babah dah hadiahkan mama camera baru yg canggis (LUMIX).. sukanya..sukanya..ekekekekkee... Babah kata kesian kat mama pasal asyik2 pakai camera phone jer.. mekacih babah.. luv u so much hihihihihi..



Tapi mama tak reti guna lagiks tau. Babah set basic mode jer utk mama..kuang..kuang..kuang..
so ni lah hasilnya.. banyak tul gambo danisha,haris & najihah mama amik.. nanti mama upload pelan2 kay..

Danisha la ni dah 3 bulan.. dah pandai masuk jari dlm mulut..asyik nak isap jari jer.. pas tu kalau bagi botol susu..sibuk dia nak pegang sama...mulut pun dah bertambah bising .


Friday, 27-Jul-2007 06:39 Email | Share | | Bookmark
Makan2 kat Umah Wan sempena birthday Jihah

Najihah, Haris & Zaara (anak ayah ngah)
 
 
View all 24 photos...
Semua gambar2 ni mak ngah lene yg ambik guna camera dia.. tq mak ngah
Macam biasa jemput sekali tok mok (adik atuk) sebab anak dia, mak unggal ani pun lahir 14/7 jugak.. Wan masak nasi goreng ngan sambal tumis udang, babah order sate, mak ngah lene masak spaghetti..cake pulak wan order kat member dia.. nyum2 sedap tul chocolate cake tu.. mama ni memang hantu kek cokelat tu ekekeke..







Gambar2 yg agak blur tu pulak dr camere phone mama ler .





Wednesday, 18-Jul-2007 01:34 Email | Share | | Bookmark
Lawatan ker Muzium Negara

Baru sampai
 
 
View all 14 photos...
07/07/07 ari tu mama ngan babah got 1 wedding invitation kat cheras (pengantin pompuan & laki tu kawan mama & babah).. hari tu kuar rumah pukul 12 lebih gitu ingatkan boleh la sampai sana kul 1 atau kul 2..sekali tu jalan jam giler.. adus tensi bangat tu.. semua jalan jam.. agaknya sebab ari tu ramai sangat kot org kawin..semua kuar time tu nak pi kenduri kan..so memang jam giler.. last sekali babah kata jom la kita singgah muzium. Sebenarnya gi muzium tu tak der dlm agenda hari tersebut..tapi nak elak panas & jam terus singgah sana .



Ya Allah memang tak der apa pun kat muzium kita tu kan.. last mama pegi masa mama sekolah rendah tahun 1980an dulu.. masih sama cam gitu jugak sekarang ni.. hmmm... malu pulak rasa kat tourist yg datang..



Najihah takut tengok patung2 kat dalam tu, dia teringat kat citer night at a museum tu takut lak patung2 tu hidup . Haris rileks jer tapi bila nak balik tu puas pujuk..dia nak pi naik lak kereta bomba lama, kereta lembu, keretapi lama yg kat luar tu.. adus la dia ingat tu semua keter mainan..so leh naik.. terpaksa la mama heret masuk keter



Lepas tu baru pi kenduri balik..dalam kul 3 lebih cam gitu.. masa ni org dah tak ramai..sib baik jugak kitaorg sampai time ni pasal tak der la nak berebut2 tempat duduk ngan org lain kan.. makan pun boleh slow2 tak der la nak kena cepat2.. esp ngan budak2 kecik2 ni kan. Nasib baik la baby Danisha ni baik..tak meragam..senang hati mama . Pas tu ramai jugak member yg datang time tu pasal dorang pi kenduri lain sebelum tu so..leh borak2..amik gambo etc



Oh ya ni mama nak update sikit pasal baby Danisha.
Alhamdulillah akhirnya Danisha minum jugak guna botol.. Hari jumaat sebelum mama start kejer tu, mama langsung tak bagi nenen badan . Memula mama try bagi dia minum susu guna sudu macam auntie Fina & Zully suggest tu . Dia minum tapi sikit2 sian dia macam tak puas jer.. pas tu mama try letak susu dalam botol..agaknya dah haus sangat terus dia minum sampai habis, sian dia. malam baru mama bagi dia nenen badan. Alhamdulillah la ni dah ok.. senang hati mama
Anyway TQVM auntie Fina & Zully for the tip . I really appreciate that


Saturday, 14-Jul-2007 08:33 Email | Share | | Bookmark
Happy 5th Birthday Najihah!!

 


Dear Najihah,

The day you came into this world, a miracle was born.
I never dreamed you would grow so quickly. While I loved watching you grow & develop, it was hard to admit you weren't a baby anymore. Selamat Hari Jadi yg ke-5 tahun sayang. I'm so glad you were born,because you brighten my life and fill it with joy. Semoga Najihah sentiasa di dalam lindungan Ilahi & di kurniakan kesihatan yg baik. Mama & Babah sentiasa sayangkan Najihah. Kasih sayang mama & babah tak pernah berbelah bahagi.

Hugs & Kisses,
Mama



Thursday, 12-Jul-2007 04:04 Email | Share | | Bookmark
Nama

Wah..game tag mengetag sudah kembali daa .. Kali ni mama kena tag ngan autie Elly & Zully.

Cerita ceriti disebalik nama anak2 mama :

Nur Syafiqah Najihah (Cahaya kesayangan yg berjaya)
Masa ni anak sulung kan so mama & babah sama excited cari nama.
Mama memang suka sangat dengan nama Najihah tu.. maknanya (yg berjaya) pun mama suka.
Babah lak suka nama Syafiqah. So senang cerita kami gabungkan dua2 nama tu maka terhasillah Nur Syafiqah Najihah.

Muhammad Haris Fawzan (Yang terpuji, Pelindung yg berjaya)
Kali ni mama jer yg carik nama.. Babah serahkan semua pada mama.. masa awal pregnant lagiks
mama dah ada resa cam baby kali ni boy..so mama memang carik nama2 anak lelaki jer..
Sekali scan betul nampak 'tut' dia tu.. Kebetulan masa tu nama bos babah pun Haris.. babah senyum jer bila mama kata mama suka nama haris . Pas tu mama suka jugak ngan nama fawzan (yg berjaya) so mama gabungkan haris & fawzan tu.

Nur Dina Danisha (Cahaya Agama yang berpengetahuan)
Kali ni pun sama gak.. babah serahkan semua pada mama. Sebenarnya..mama ni cam ada instinct jer nak pregnant. Mama sibuk dok carik nama sebulan, dua sebelum tau mama pregnant
Pas tu boleh lak tu cam rasa baby ni pompuan so carik nama baby girl jer. Siap pesan baju baby pompuan jer kat mana2 opismate yg nak pi US, sib baik betul kuar pompuan . Bila bagitau nama ni kat babah dia terus setuju

Mama pilih nama2 ni sebab macam mommies yang lain jugak, nak anak2 mama menjadi insan yg berjaya dunia & akhirat. Enough said

So mama nak tag mommies kat bawah ni pulak

1.) Annor mama Ayern (http://annorasyiek.fotopages.com/) - nama Ayern ni special (Muhammad Ryan Thaqief)
2.) Mrs Apple mama Ziya Khadija (http://apple76.fotopages.com/)
3.) Kak Ishana (http://fammarisna.fotopages.com/)
4.) Yana mama Azhad (http://yusoffshah.fotopages.com/)
5.) Ajue (http://myshahanim.fotopages.com/)



*REQUIREMENTS : Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s). QUANTITY: 5 people TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc




[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net